Sprog:
  • English
  • Dansk

Ny grøn skrubberløsning på Danish Maritime Fair

10/01/2015

 PureteQ udstiller deres nye Maritime Turbo Scrubber på Danish Maritime Fair. Ingeniørvirksomheden, som er specialiseret i at udvikle patenterede og højteknologiske løsninger til on- og offshore industrien, er nu klar med en let og energieffektiv skrubber til skibsfarten, der renser røggassen, og lever op til det nye lovkrav om at reducere udledning af svovl med 98%.

PureteQ, med hovedkontor og produktionsfaciliteter i Svendborg og salgskontor i Hamborg, er nu klar med en patenteret og testet vådskrubber-løsning. PureteQ Martime Turbo Scrubber (MTS) har siden maj i år været installeret på Bornholmerfærgen Hammerodde, hvor skrubbersystemet løbende er testet igennem.

 

Rederiet Danske Færger og PureteQ indledte i foråret et samarbejde, da PureteQs skrubber-teknologi så lovende ud og netop opfyldte Hammeroddes krav til både en ”grøn”, økonomisk fordelagtig og effektiv løsning.

 

Siden januar 2015, har der været lovkrav til udledningen af de svovlpartikler, som findes i den traditionelle marineolie til større skibe. For rederiet Danske Færger A/S, der ejer Hammerodde, var valget enten at sejle på dyrt svovlfattigt olie eller at installere et skrubbersystem, der kunne rense røggassen til lovkrav.

 

-PureteQs skrubberløsning er umiddelbart interessant, da det er en løsning med relativ lav vægt og samtidig er den let at montere på skibet. Men først og fremmest var det afgørende for os, at skrubberen opfylder de gældende miljøkrav. Desuden har det også vist sig at være en fordelagtig økonomisk løsning sammenlignet med at skifte til den noget dyrere svovlfattige marineolie, forklarer Hans Henrik Simonsen, driftschef på rederiet Danske Færger A/S.

 

PureteQs MTS er et hybridsystem. Det betyder, at skrubbersystemet er designet, så det kan køre i såvel en ”open loop” som en ”closed loop” udgave. I open loop bruger man vandet til at rense den forurenende gasart, hvorefter vandet skylles ud i havet, såfremt det overholder nogle grænseværdier. Denne løsning er p.t. tilladelig overalt inden for ECA-områderne på frit hav. ”Closed loop” giver mulighed for at genanvende havvandet et antal gange, hvorefter det rensede vaskevand kan lukkes ud i havet eller opsamles ombord i tanke.

 

PureteQ har de seneste måneder modtaget adskillige forespørgsler på den nye MTS-løsning fra den internationale maritime branche. For at imødekomme den stigende interesse, har PureteQ netop ansat flere nye medarbejdere med kompetencer inden for bl.a. teknisk salg og projektledelse.

 

-Vi glæder os til at præsentere vores nye Maritime Turbo Scrubber over for den internationale maritime branche på Danish Maritime Fair. Vi har til lejligheden bygget en skorsten i stor skala på standen, så det burde være let at finde vor stand til en kop kaffe og en god snak. Vi håber, at rigtig mange interesserede vil lægge vejen forbi vores stand og samtidig benytte lejligheden til at hilse på nogle af vore nye kolleger, siger Anders Skibdal, CEO PureteQ A/S.

 

Mød PureteQ på stand E9.

 

Kontakt

For yderligere information kontakt venligst;

 

Hans Henrik Simonsen, driftschef Danske Færger A/S på +45 2165 0787, eller på e-mail hasi(at)faergen.dk

 

Anders Skibdal, CEO PureteQ A/S på +45 +45 4017 1400, eller på e-mail anders@pureteq.com